
Ponent:
- Rosa Gamiz
Actriu, especialista en Teatre i Educació. Llicenciada en Art Dramàtic, Institut del Teatre de Barcelona. Formadora i assessora de docents.
Resum:
Sovint, les arts escèniques són ignorades en els plans de lectura de molts centres escolars, potser perquè es creu, erròniament, que la seva lectura és complicada. A pesar d’això, llegir una obra de teatre, un text teatral o una escena pot ser molt enriquidor des de diverses perspectives educatives per als infants i joves.
La lectura teatral requereix una comprensió profunda de la trama i dels sentiments dels personatges, per la qual cosa exigeix més atenció per part del lector. A més, la dramatització d’històries i contes permet als infants descobrir el veritable significat de cada paraula, ja que no és el mateix llegir sobre una emoció que representar-la davant dels seus companys de classe. Aquest doble esforç intensifica les emocions i les experiències del lector a través de la paraula viva.
Incorporar el teatre en els plans de lectura i animar els infants i joves a descobrir i experimentar amb la lectura i interpretació de textos teatrals, és una excel·lent manera de fomentar l’amor per la lectura i enriquir la seva educació. Llegir teatre pot proporcionar als alumnes una experiència enriquidora, millorant la seva comprensió lectora, estimulant la seva creativitat, desenvolupant les seves habilitats socials i emocionals, i enriquint la seva visió cultural i literària.
Però a partir de dramatitzacions, improvisacions i dinàmiques de teatre també s’estimulen les ganes de llegir. Perquè el Teatre és una eina també per preservar la riquesa del llenguatge.
En la xerrada parlarem de:
- Quins beneficis aporta llegir teatre?
- Quines estratègies i orientacions són útils per incorporar la lectura teatral a l’aula?
- Quins textos teatrals podem llegir en els diferents cicles?
Aquestes preguntes, i d’altres, les anirem resolent durant la xerrada.
La xerrada va adreçada a mestres d’educació infantil, primària i secundària.
Si en voleu saber més, us ho explicarem a la xerrada.
Us hi esperem! 😉
Dia i hora
- Dimarts 28 novembre a les 18h.
Xerrada en línia, gratuïta i oberta a tothom.