
Ponent:
- Montserrat Arnau, mestra en actiu de l’escola Josep Maria de Sagarra de Barcelona.
- Victòria Carbó, actualment mestra Jubilada. Membre de l’equip de Formadores Ciències del CESIRE CDEC ( 2005- 2010) i Formadora del projecte Magnet (2013-2020) Professora – Col·laboradora en el Grau d’EI de la UAB 2011-2012.
Ambdues membres del Seminari de Ciències a Infantil i Primària de ICE UAB. En els últims anys han pogut gaudir de l’aprenentatge que ha ofert l’aliança amb el MACBA.
Resum:
En aquesta xerrada us explicarem com entenem els projectes que aborden fets o fenòmens de la vida quotidiana, posant l’accent en la nostra manera d’entendre què vol dir fer ciències a infantil i primària avui.
Explicant principalment el projecte “Les Olors” parlarem de com, des de tries acotades pel professorat, gestionem l’aula i els interessos de l’alumnat, com emprenen la comprensió de fets o fenòmens i treballem la representació d’idees.
Creiem que hi ha la necessitat que l’alumnat adquireixi mirades específiques que s’acostin a maneres de fer pròpies de la ciència, que ajudin a fer créixer les idees que l’alumnat ja té sobre els fets i fenòmens. Mirades que arribin fins a la interpretació, el voler saber “què passa i com es que passa”; potenciant al màxim la seva curiositat innata, per mantenir l’interès i no deixar de fer-se preguntes.
Didàctiques que parteixin de les construccions pròpies de l’alumnat per anar fent créixer en complexitat les seves idees. Didàctiques que reforcin l’experiència amb els tangibles per poder des del fer, pensar i comunicar el que aprenem; que ampliïn també el ventall de maneres d’expressar-se.
La xerrada va adreçada a mestres d‘infantil i primària.
Si en voleu saber més, us ho explicarem a la xerrada.
Us hi esperem! 😉
Dia i hora
- Dimarts 14 de març a les 18:00 h.
Xerrada en línia, gratuïta i oberta a tothom.