
Ponents:
Sandra Entrena (Directora), Francesc Masdeu i Enrique Vergara (Coordinadors pedagògics d’ESO) i Carol De Britos (Cap d’estudis de primària) de l’Escola Virolai.
L’escola Virolai és una escola concertada amb tres línies des de P1 fins a batxillerat. És una escola laica, inclusiva, oberta i respectuosa amb les diferents concepcions de la vida, que reflexiona, aprèn i millora de forma continuada per donar resposta als nous reptes que es presenten. A més, té com a objectiu l’excel·lència educativa, és a dir, oferir la millor educació als alumnes i a les famílies.
Resum:
En aquesta xerrada us explicarem com s’inclouen les competències per la sostenibilitat en processos d’aprenentatge basat en projectes. Compartirem com és un dels eixos de disseny de propostes i com s’incorpora en l’avaluació dels aprenentatges.
En la xerrada us explicarem tres projectes per desenvolupar les competències per a la sostenibilitat que hem dut a terme a l’escola Virolai.
– El projecte Virolai Foundations el vàrem dur a terme amb alumnes de 5è de Primària. En aquest projecte els nens i nenes van crear Fundacions i ONGs que donessin resposta a les necessitats d’alguns dels Parcs Nacionals més importants del món.
– El projecte MunVirolai el vàrem dur a terme amb els alumnes de 1r Cicle d’Eso. En aquest projecte els alumnes de 2n d’ESO treballen la posició del país que representen al voltant d’un repte global i la defensen en un debat amb la finalitat d’arribar a acords i resolucions. El darrer debat del projecte, sobre la crisi climàtica, va comptar amb la presència de les famílies dels alumnes.
– El projecte Sensellar el vàrem dur a terme amb els alumnes de 2n Cicle d’Eso. En aquest projecte s’ha treballat per conèixer la realitat del sensellarisme, especialment a la ciutat de Barcelona. L’anàlisi de causes i conseqüències ha portat a l’execució d’accions i intervencions en l’àmbit públic per a la denúncia de les desigualtats associades al sensellarisme.
La xerrada va adreçada a mestres i professors de primària i secundària.
Si en voleu saber més, us ho explicarem a la xerrada.
Us hi esperem! 😉
Dia i hora
- Dijous 2 de març a les 18:00 h.
Xerrada en línia, gratuïta i oberta a tothom.