
En aquesta xerrada la Júlia ens parla de l’acompanyament emocional des d’una perspectiva apreciativa, enfocada en les fortaleses i el potencial que ens ofereixen les emocions i de qui les experimenta. I que no hi entén de problemes sinó de situacions a gestionar i resoldre.
La Júlia ens explica què són i com es generen les emocions. La importància de la interpretació que fem de l’estímul que la provoca i de la capacitat de regular-les perquè siguin funcionals i adaptatives.
En la xerrada també ens descriu les quatre fases que ens permeten gestionar les emocions: la identificació, la validació, la regulació i la transformació i com acompanyar-les.
Tenint en compte el moment actual, la Júlia dedica un espai a parlar d’algunes emocions que s’han intensificat amb la pandèmia, com són la incertesa, la frustració o la tristesa i de la necessitat de reforçar la confiança.
Cap al final, dedica un espai a parlar de com educar per a la resiliència, que ens permet
afrontar situacions traumàtiques i fins i tot sortir-ne reforçats i reforçades. Per acabar la xerrada, la Júlia ens fa algunes propostes que es poden treballar a l’aula. Com la motxilla de les emocions, el racó de la calma adaptat a la pandèmia i la pràctica de la respiració.
La Júlia també en recomana el conte: Lin i Dot i la vareta màgica del benestar, de la M.Helena Tolosa.
Pots saber més sobre la Júlia a la seva página web: www.juliaprunes.cat
T’adjunto també el PDF de la xerrada de la Júlia per si hi vols fer una ullada.
Si vols afegir alguna aportació o tens algun dubte, t’animo a deixar-lo als comentaris. La Júlia, de seguida que pugui, els respondrà 😉
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent

Júlia Prunés
Infermera especialitzada en pediatria i en educació emocional, treballa en pro de la salut emocional. També és escriptora de contes infantils.