
Ponent:
- Laura Soliva i del Rio
La Laura és mestra d’educació infantil, constel·ladora familiar sistèmica, màster en Pedagogia Sistèmica i actualment fent el màster en Psicologia Sistèmica. Coordinadora i formadora de l’Àrea de Pedagogia de l’Associació Espai Sistèmic i Humanista. Acompanyant de processos personals i professionals.
Un dels aspectes més importants de la tasca docent és l’acompanyament pedagògic cap als nostres alumnes i a les seves famílies.
Sabem que el món emocional obre la porta a l’adquisició i integració d’aprenentatges, siguin quins siguin aquests aprenentatges: acadèmics, de coneixença personal, de socialització, relacional, etc.
En aquesta xerrada hi ha també una mirada sistèmica que ens permet veure la influència del que ens arriba a nivell transgeneracional, és a dir, de la pròpia família i el seu context i com, aquesta influència, la podem tenir més en compte en la nostra tasca com a docents.
Un acompanyament pedagògic que ajuda, dóna seguretat i confiança a l’alumnat és un acompanyament que mira l’alumne/a en la seva totalitat: cos, ment, cor, família, context, vincles i arrels.
Per poder fer aquest acompanyament, primer ens hem de mirar a nosaltres per després poder mirar a l’altre.
En aquesta xerrada parlem de:
- Què significa acompanyar des de la mirada sistèmica
- Els 3 principis bàsics per un acompanyament pedagògic-sistèmic
- Com incorporar la mirada sistèmica en la teva vida personal i professional.
- Estratègies per posar en pràctica dins i fora de l’aula.
Si tens qualsevol dubte, deixa’l als comentaris, la Laura respondrà encantada 😉