
Ja fa uns anys, l’escola va iniciar un gir metodològic rellevant, en què va abandonar l’hegemonia dels aprenentatges estructurats en matèries estanques, per crear espais d’aprenentatge competencials, globalitzats i interdisciplinars. En aquest camí de remodelació del projecte educatiu, es va decidir dissenyar un model propi que pogués donar cabuda a tres eixos principals de l’aprenentatge:
- El foment de la participació i la implicació de l’alumnat en el procés d’aprenentatge.
- El desenvolupament de processos de recerca de qualitat.
- La pràctica cooperativa com a instrument de consolidació de l’aprenentatge.
En base a aquestes 3 idees es van dissenyar les brúixoles d’aprenentatges.
Les brúixoles d’aprenentatges són les estructures de treball competencial, globalitzat i interdisciplinar, dissenyades pels docents de l’escola que guien els grups cooperatius a partir de 3r de primària cap a un aprenentatge competencial de qualitat. Es tracta d’una estructura híbrida, que combina el treball per projectes i l’aprenentatge a partir de reptes.
En aquesta xerrada:
- Explicarem què són les brúixoles d’aprenentatges
- Explicarem quines característiques i rutines es repeteixen en aquestes estructures competencials d’aprenentatge.
- Explicarem el paper de la multidocència en la creació, seguiment i avaluació d’aquest aprenentatge competencial.
La xerrada va adreçada a mestres i professors de primària i secundària.
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponent
Jordi Musons
Mestre i director de l’escola Sadako de Barcelona. Membre de la Junta directiva de l’Agrupació Escolar Catalana (AEC). Autor del llibre Reinventar l’escola.
L’escola Sadako ha engegat un procés profund d’innovació educativa a diferents nivells: metodològic, tecnològic, d’organització i rol del professorat, d’educació no formal i participació de l’alumnat i les famílies. L’objectiu de l’educació a l’escola Sadako és més que educar per la vida, és viure l’educació com un procés de construcció personal i social amb els altres.