
En tot procés d’aprenentatge és imprescindible que les activitats incloguin moments d’avaluació-regulació, cosa que comporta preveure per a què avaluar, què, quan i com.
Cal tenir present que l’alumnat aporta a l’aula les seves pròpies idees i maneres de fer, parlar i sentir, i que aprendre comporta revisar-les i fer-les més complexes i sofisticades, és a dir, anar-les avaluant i regulant.
S’aprèn a partir dels errors, de les dificultats o dels obstacles que van sorgint al llarg de tot procés d’aprenentatge, tot avaluant-los, és a dir, identificant-los, entenent-ne les causes i prenent decisions per superar-los. L’error és quelcom normal en tot procés d’aprenentatge.
En la xerrada parlem de:
- Per què avaluem? Amb quina finalitat avaluem?
- Què comporta avaluar? Quin és el procés?
- Quines són les condicions perquè l’alumnat es pugui autoavaluar/regular? Quin paper té en el procés d’avaluació?
- Com plantegem les retroalimentacions (el feedback, la correcció) perquè realment ajudi l’alumnat a avançar?
- Quins instruments i estratègies d’avaluació podem utilitzar?
- Com avaluem el treball en equip?
- Com arribar a una qualificació dels aprenentatges fets?
- Com compartim l’avaluació amb les famílies?
La xerrada va adreçada a mestres i professors d’infantil, primària i secundària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponent

Neus Sanmartí
Professora honorària de Didàctica de les Ciències de la UAB i química. Ha treballat en els nivells de primària i de secundària, i en la formació de professorat de les dues etapes. Actualment, col·labora en diferents centres en programes de formació permanent. Membre del grup de recerca LIEC de la UAB i d’Avaluar per Aprendre de Rosa Sensat. Ha estat directora de la revista Enseñanza de las Ciencias i de l’ICE de la UAB.
També et pot interessar: