
A la nostra escola treballem amb la metodologia basada en projectes, sense llibres de text. Partint de les idees prèvies dels nens i nenes, la formulació d’hipòtesis i l’experimentació com a medi per aconseguir resoldre aquells reptes que se’ls hi plantegi.
Pensem que l’educació ha de posar els alumnes al centre dels aprenentatges, oferint situacions motivadores on els infants s’engresquin i generin els propis aprenentatges que els permetin no només crear nous coneixements, sinó poder transferir-los en diferents situacions de la vida quotidiana.
En la xerrada parlem del projecte de les joguines “Com es mouen les joguines?” que vam dur a terme amb els alumnes de 4t. En el projecte, a partir de diverses joguines que vam portar a l’aula, les quals tenien diferents mecanismes que les feien moure, vam indagar sobre què és el que generava el moviment.
Durant aquest procés vam parlar de què és l’energia, vam mesurar fins on arribaven les joguines que tenien mecanismes que les feien avançar i vam acabar creant les nostres pròpies joguines.
En la xerrada parlem de:
- Com iniciem el projecte.
- Quines bones preguntes podem fer per generar dubtes i reptes.
- Com fem la documentació interna del projecte.
- Com avaluem el projecte.
La xerrada va adreçada a mestres d’infantil i de primària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponent


- Migdalia Bellart i Anna Sanchez, cap d’estudis i mestra de l’escola Anglesola de Barcelona.
L’escola Anglesola va néixer el 2017 amb l’objectiu clar de ser un centre innovador, on els nens i les nenes siguin els autèntics protagonistes del seu procés d’aprenentatge.