
Què és el so? Tot i la seva presència a la vida quotidiana, el so és un gran desconegut tant per infants com per a adults.
Sovint el so s’explica com una ona, però comprenem bé què és una ona? Cal parlar d’ones a primària? Sabem com treballar-ho?
En aquesta xerrada:
- Compartim les idees clau que cal tenir presents quan parlem del so.
- Parlem de les dificultats en l’ensenyament i comprensió del so.
- Fem referència a les idees prèvies en l’alumnat, per exemple freqüentment imaginen el so com un objecte material que “viatja a través de les ones”.
- Aportem recursos i experiments que poden ser fets amb materials quotidians, i els relacionarem amb les idees clau que haurem presentat.
- Donem pistes sobre com podem vincular l’estudi del so amb les assignatures de música i plàstica.
Aquesta xerrada va adreçada a docents de l’etapa de primària i dels primers cursos de secundària.
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponents
En Víctor Grau és doctor en ciències físiques per la UPC. Professor agregat a la UVic i professor associat a la UB. Fundador de PhysicS!. Imparteix didàctiques de les ciències i la matemàtica. Professor de didàctica de la física en els màsters de formació de professorat de la UB. Col·labora en diversos projectes educatius amb Cosmocaixa.
La Gemma Viscasillas és estudiant de Doctorat en Innovació i Intervenció Educatives i graduada en Física. Apassionada de la didàctica de la física i actualment ensenyant com explicar aquesta ciència des de noves perspectives al màster de professorat de la UPF.