
Què és el so? Tot i la seva presència a la vida quotidiana, el so és un gran desconegut tant per infants com per a adults.
Sovint el so s’explica com una ona, però comprenem bé què és una ona? Cal parlar d’ones a primària? Sabem com treballar-ho?
En aquesta xerrada:
- Compartim les idees clau que cal tenir presents quan parlem del so.
- Parlem de les dificultats en l’ensenyament i comprensió del so.
- Fem referència a les idees prèvies en l’alumnat, per exemple freqüentment imaginen el so com un objecte material que “viatja a través de les ones”.
- Aportem recursos i experiments que poden ser fets amb materials quotidians, i els relacionarem amb les idees clau que haurem presentat.
- Donem pistes sobre com podem vincular l’estudi del so amb les assignatures de música i plàstica.
Aquesta xerrada va adreçada a docents de l’etapa de primària i dels primers cursos de secundària.
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponents

Víctor Grau
Doctor en ciències físiques per la UPC. Professor agregat a la UVic i professor associat a la UB. Fundador de PhysicS!. Imparteix didàctiques de les ciències i la matemàtica. Professor de didàctica de la física en el màster de formació de professorat de la UB. Col·labora en diversos projectes educatius amb Cosmocaixa.

Gemma Viscasillas
Estudiant de Doctorat en Innovació i Intervenció Educatives i graduada en Física. Apassionada de la didàctica de la física i actualment ensenyant com explicar aquesta ciència des de noves perspectives al màster de professorat de la UPF.