
L’escola Lluçanès és una escola pública d’Infantil i Primària d’una línia situada al municipi de Prats de Lluçanès a la comarca natural del Lluçanès.
Un dels trets d’identitat de l’escola és el fet de treballar actualment l’àmbit científic de forma vivenciada i experimental aportant instruments d’anàlisi científic i fomentant l’observació i la investigació partint dels elements i espais propers als alumnes.
Des de fa temps, els membres de l’equip, han participat en activitats de formació amb facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVIC-UCC que han permès treballar millor les habilitats científiques i presentar algunes experiències al Congrés de ciències feta pels infants des d’un inici. Han tingut estudiants universitaris amb pràctiques o duent a terme propostes didàctiques experimentals concretes.
Han participat en diferents projectes d’innovació del Departament d’educació. Han implementat el projecte AICLE en l’àmbit de les ciències des del curs 2012, han participat en 5 projectes d’immersió lingüística de temàtica mediambiental. Van finalitzar com a centre coordinador el projecte Erasmus+ WASC (2016-2019) sobre sostenibilitat i pràctiques científiques amb quatre països europeus i aquest curs 2021-22 finalitzen el projecte d’innovació STEAM.cat.
En aquesta xerrada expliquen com treballen les ciències a l’escola. Comparteixen com van passar del llibre de text a les pràctiques investigadores fent projectes científics, utilitzant la llibreta de ciències.
Fan referència al procés que han estat duent a terme a l’escola, els punts clau i el moment en què es troben actualment.
Esperem que la xerrada t’agradi i t’aporti moltes idees per aplicar a l’aula 😉
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponents
- Mercè Viñas i Soler
- Natàlia Franch i Raurell
- Marian Puig i Pérez