
Els contes són un gran recurs pedagògic que fem servir habitualment a les aules d’infantil, però… amb quina mirada, amb quina intenció?
En aquesta xerrada explicarem com a través dels contes podem treballar un ampli ventall de continguts d’àmbit científic; com ens permeten d’una manera molt natural plantejar-nos preguntes, com ens mostren fenòmens propers,..i així de manera natural ens permeten plantejar activitats on intervé la manipulació, l’experimentació i la conversa.
En la xerrada compartirem diferents contes treballats a l’aula, així podrem exemplificar com els podem treballar amb els nostres alumnes. Descobrirem com es van dibuixant aquests petits projectes, quin tipus d’activitats proposen, quins seran els materials i quins els processos d’aprenentatge que es poden mobilitzar.
En aquesta xerrada farem esment a la conversa a l’aula, a la rotllana, un espai on compartir idees, activitats, preguntes, un espai que afavoreix que els infants progressin en la construcció de coneixement, amb els altres. Incorporant aquesta mirada que és pròpia de la ciència, una mirada que interroga.
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent
La Pilar Melcón és mestra d’educació infantil i primària, actualment docent a l’escola la Llacuna del Poblenou. Formadora en didàctica de les ciències des de diversos àmbits. Entre d’altres, va formar part del grup UB, aula de ciències. Ha publicat diferents articles i publicacions sobre la didàctica de les ciències, i ha compartit activitats a l’ARC del Departament d’Ensenyament.