
L’objectiu de desenvolupament sostenible 5 vetlla per aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nenes en una actualitat plena de violències masclistes i desigualtats per raons d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.
El 2021 es van detectar o denunciar, a Catalunya, 10 matrimonis forçats (amb noies i nenes d’entre 13 i 23 anys), 5 casos de mutilació genital femenina i 16 feminicidis. Actualment, es denuncia una violació cada 12 hores i, això, és només la punta de l’iceberg.
L’era de la informació ens permet reconèixer millor les violències i les situacions d’abús, comencem a identificar-ne la base i sembla que les institucions i els marcs internacionals comencen a construir cap a la igualtat d’oportunitats per a tothom.
Ara bé, com a docents sabem que hi juguem un paper fonamental; com podem fer-ho?
En la xerrada parlem de:
- Com canviem la nostra mirada per identificar situacions de desigualtat i treballar-les dins l’aula.
- Com acompanyem el nostre alumnat amb igualtat d’oportunitats independentment de la diversitat sexual, la identitat i l’expressió de gènere, amb una educació afectiva i sexual inclusiva i lliure de violències.
- Com treballem temes concrets, creant debats o reconduint situacions i dinàmiques que s’hagin creat dins el grup. Compartirem recursos i activitats.
Canviem la mirada per deconstruir les bases.
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent

Eura Mutiño
Mestra d’Educació Infantil i Primària. Formadora en coeducació i feminisme.
Correu electrònic: eura.formacio@gmail.com