
Les cançons són una eina de treball amb gran potencial. A través d’elles podem introduir i abordar temàtiques ben diverses de manera que els aprenentatges siguin molt més significatius.
Avui dia, gràcies als avenços en el camp de la neurociència, sabem que la música estimula múltiples àrees cognitives relacionades amb l’aprenentatge i això fa que ens sigui de gran ajuda.
Aprendre a través de la música, és aprendre de manera motivadora, engrescadora i propicia que es puguin treballar coneixements més transversals, de manera competencial, profunda i perdurable.
En la xerrada donarem a conèixer diferents cançons que ens seran útils per educar els alumnes per als ODS. Cançons que, analitzant el missatge que l’autor ens vol transmetre, ens permetran treballar temàtiques molt importants com són: la pobresa, la fam, la pau, les desigualtats, el medi ambient, el valor de l’aigua …
En la xerrada també donarem orientacions i propostes del treball que podem dur a terme a l’aula a partir de les cançons. Cadascuna ens facilitarà introduir unes temàtiques a partir de les quals podrem conversar, debatre, crear dinàmiques, discussions, murals, jocs … per reflexionar entorn als continguts tractats.
Les cançons que us recomanarem seran d’autors, grups de música i estils musicals variats i també escrites en diferents llengües!
La xerrada va adreçada a mestres de totes les etapes educatives, educació infantil, primària i secundària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponent

Ànnia V. Cabratosa
Musicoterapeuta i Sonoterapeuta ( Acompanyament Respectuós). Docent (Infantil, Primària i Secundària). Formadora i Assessora. Músic i Cantant.