
Apropar-se als objectius que formen els ODS requereix d’una anàlisi profunda de què són i què suposen, una vivència en primera persona per tal d’afavorir el compromís i una crida a l’acció.
Una de les grans virtuts del joc és que posa en primera persona cadascuna de les decisions, permet analitzar els resultats obtinguts i tornar-ho a intentar per tal de millorar el que s’ha aconseguit.
Però no tots els jocs tenen la mateixa potencialitat per aconseguir-ho i cal pensar molt bé com s’organitza tota una proposta didàctica que parteixi del que saben, recullen el que descobreixen i permeti el compromís per tal de transformar les accions quotidianes.
En aquesta xerrada fem un viatge en tota aquesta seqüència i donem pautes per triar els jocs més adequats i eines per dissenyar experiències que afavoreixin la transferència de l’aprenentatge.
Si en voleu saber més, us ho expliquem a la xerrada.
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent

Oriol Ripoll
Especialista en jocs. Creatiu a Jocs al segon, una consultora dedicada al desenvolupament de jocs aplicats a projectes de comunicació i educació. Co-director del màster en joc, gamificació i tecnologia aplicats a l’educació d’Enti-UB. Professor de creació de jocs a ENTI, el grau de videojocs de la Universitat de Barcelona i de gamificació al grau de CAFE de la UdG. Formador de jocs i del desenvolupament de les competències en el treball i la creativitat.