
La UNESCO, a través de la definició dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (Centre Unesco de Catalunya, 2018), assenyala que és crucial educar la població per poder entomar el repte de la transició energètica prevista per a les pròximes dècades.
Segons aquests ODS, formar l’alumnat en qüestions energètiques implica formar-los pel que fa a la comprensió d’idees i conceptes, sobre pràctiques i maneres de fer i també quant a valors i principis.
D’aquesta manera, qualsevol estudiant/a al final de la seva escolaritat obligatòria hauria de ser capaç no només de conèixer quines fonts d’energia s’utilitzen principalment a diferents regions del món, o quins impactes negatius en el medi ambient pot tenir cada tipus de font d’energia, sinó també ser capaç d’actuar i participar a escala personal i social en la transformació del model energètic.
En la xerrada us parlem del Currículum operatiu per a l’ensenyament de l’energia.
El Currículum és una eina elaborada per l’ICAEN per facilitar l’ensenyament sobre energia, tenint en compte què, com, quan i perquè ensenyar sobre energia a cada nivell educatiu.
Fem referència a:
- Les competències sobre energia de l’alumnat per a un desenvolupament sostenible
- Els continguts clau per a l’ensenyament de l’energia a l’escola
- Els problemes i contextos en els quals l’alumnat ha de ser competent respecte de l’energia
En la xerrada us compartim orientacions i propostes de com podeu treballar la transformació del model energètic amb els vostres alumnes.
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent

Víctor López
Víctor López. Doctor en Didàctica de les Ciències. Investigador al CRECIM i professor associat a la UAB. Soc una persona apassionada per l’ensenyament i aprenentatge, especialment de les ciències. Crec fermament en una alfabetització científica per a tothom, que ajudi a formar ciutadans crítics capaços de prendre decisions raonades.