
La cooperativa roba amiga ofereix campanyes d’educació i sensibilització ambiental, una eina fonamentalment per sensibilitzar als infants i joves envers la gestió de la roba usada.
En la xerrada us expliquem
- En què consisteix el projecte roba amiga.
- Com fem la recollida de la roba.
- Què en fem de la roba.
- Quina acció social i mediambiental duem a terme amb el projecte.
- Com poden col·laborar els centres educatius amb el projecte.
- Quines campanyes d’educació i sensibilització ambiental duem a terme.
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent
La cooperativa Roba Amiga
La cooperativa Roba Amiga la formen diferents entitats sense afany de lucre les quals treballen per la inserció sociolaboral de persones amb risc d’exclusió social mitjançant diferents iniciatives, com és per exemple el projecte Roba Amiga.
La Cooperativa té per objectiu modernitzar el sector en termes d’eficiència i rendibilitat, fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, per reduir al màxim els residus tèxtils a través d’un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d’exclusió social.
El treball de la cooperativa es basa en l’anomenada Llei de les 3R, propugna la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes que consumim. Cal procurar reduir el volum de productes que consumim, reutilitzar el nombre més gran possible d’objectes per tal de produir menys escombraries i fabricar nous productes utilitzant materials obtinguts d’altres vells.
- Miquel Vidal