
En aquesta xerrada la Marta ens parla de com podem utilitzar els escacs a l’escola com una eina educativa.
La nostra societat és una societat de canvi constant i, per afrontar el futur (i podríem parlar també de present), tots els experts parlen de la importància de ser flexible, creatiu i saber treballar en equip.
Aquests tres aspectes (i moltes altres habilitats i valors) es poden treballar a través dels escacs, d’una forma lúdica i amb l’alumne com a part activa de l’aprenentatge. I és que els escacs són una matèria molt transversal, això ho demostra el fet que reben diferents catalogacions quan la gent en parla: esport, joc, ciència, art…
A causa del seu potencial com a eina educativa, són diversos els països que han apostat per integrar-los al seu sistema educatiu per tal de contribuir en la formació de ciutadans amb un esperit crític i competents en la seva vida diària. Així i tot, però, encara segueixen essent desconeguts per a molts docents.
Els escacs són un joc a l’abast de tothom, i per utilitzar-los com a eina educativa el més important és proposar-s’ho! Així doncs, en aquesta xerrada parlarem de:
- Escacs: tot un món per descobrir. Trenquem els prejudicis.
- Quines possibilitats ens ofereixen els escacs en l’àmbit educatiu?
- Què és el programa “Escacs a l’escola” i com sumar-s’hi.
Si vols afegir alguna aportació o tens algun dubte, t’animo a deixar-lo als comentaris.
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent
La Marta Amigó Vilalta és mestra d’Educació Primària (especialitat d’Educació Musical) i llicenciada en Història i Ciències de la Música. Àrbitre i monitora de la Federació Catalana d’Escacs. És autora de diversos materials educatius de temàtica escaquística, formadora i membre de l’equip de coordinació del programa “Escacs a l’escola” (impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d’Escacs).