
L’energia és un concepte transversal a l’ensenyament de les diferents disciplines científiques i també no científiques.
En l’actualitat tenim molt de coneixement de les dificultats de l’alumnat respecte a aquesta idea tan abstracta.
En la xerrada descobrim diferents propostes de com ensenyar l’energia a l’aula.
Compartim aquest coneixement i una eina molt útil pel professorat: el Currículum Operatiu de l’energia que hem dissenyat amb l’ICAEN i el Dr Victor López.
Un document adreçat a personal professional de l’educació interessat en l’ensenyament i aprenentatge de l’energia, que ofereix un conjunt d’orientacions sobre el perquè, el què, el com i el quan educar sobre energia al llarg de l’escolaritat.
El Currículum operatiu de l’energia és una proposta d’orientació curricular que inclou:
- 3 grans competències sobre energia
- 10 idees clau per treballar al llarg de l’escolaritat
- Un recull de contextos rellevants útils tant per a l’educació primària com per a la secundària.
El Currículum pretén ser una eina per a posar en relació l’energia amb conceptes com el canvi climàtic, l’organització de les societats, el funcionament d’una llar o les possibilitats tecnològiques per aprofitar recursos renovables.
D’aquesta manera, es vol contribuir a que els alumnes, siguin capaços de prendre decisions autònomes i raonades en l’àmbit energètic, i també estimular-ne la creativitat i innovació.
Índex
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent

Digna Couso
Llicenciada en física i doctora en didàctica de les ciències. Investigadora en Ensenyament i aprenentatge de les ciències i formadora de mestres i docents de secundària a la Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals. Formadora en educació STEM.