
Aquesta xerrada és eminentment pràctica, però sense oblidar les bases teòriques que sustenten les diferents propostes que us presentarem.
Primer de tot, parlem sobre què entenem per raonament científic en edats primerenques: partim de la vostra experiència i la vostra mirada per (re)enfocar-la vers les bases del pensament científic que hem de treballar amb els infants.
Un cop focalitzats els objectius, us presento una sèrie d’activitats, planificades de forma seqüencial, dissenyades per a introduir els aspectes clau del raonament científic a infants a partir de 4 anys.
El material que fem servir, i que serà l’eix vertebrador de les activitats, seran fruites, més concretament en l’exemple que farem necessitarem pomes i un ganivet, que us convido a tenir al davant de l’ordinador per a dur a terme la tasca.
Xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Mostra
Ponent
La Maite Novo és una apassionada de la ciència, l’educació i la infància. És coordinadora de l’àrea de Didàctica de les Ciències Experimentals de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Treballa en l’estudi, aplicació i avaluació de metodologies d’aprenentatge que contribueixen al desenvolupament de la competència científica en infants d’educació infantil i primària. Una part important de la seva recerca es centra en com millorar el capital científic d’infants i adolescents que pertanyen a col·lectius vulnerables en risc d’exclusió social. Pertany al grup de recerca consolidat MEDIS (https://medis-dpedago.urv.cat/), de la URV.