
La població amb discapacitat visual greu és una població diversa, no tan sols per la gran heterogeneïtat en què es manifesta el dèficit, sinó per les característiques peculiars de cada persona que la fa individual i diferent de les altres.
Els centres docents amb alumnat amb discapacitat visual reben el suport de professionals itinerants especialistes en el dèficit. Aquests formen part d’un programa d’intervenció educativa vinculat al CREDV, fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’ONCE (CREDV-CRE ONCE)
En aquesta xerrada expliquem:
- Què és la Discapacitat visual?
- Quins tipus de Discapacitat visual ens podem trobar a les aules?
- Quines sospites ens poden ajudar a detectar a l’alumnat amb discapacitat visual?
- Quines necessitats tenen els alumnes amb Discapacitat visual en els centres educatius?
- Quins recursos TIC ens poden ajudar a atendre els alumnes amb Discapacitat visual?
- Com podem adaptar els materials pels alumnes amb Discapacitat visual?
- Com duem a terme l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura en braille?
- Quin suport ofereix el CREDV als centres educatius?
La xerrada va adreçada a docents d’infantil, primària i secundària.
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponents
- Núria Navarro i David Ramos. Mestres de suport itinerant a l’alumnat amb discapacitat visual greu i ceguesa del CREDV-CRE ONCE.
El CREDV-CRE ONCE (Centre de Recursos Educatius per a Deficients Visuals) és un servei educatiu específic que en col·laboració amb l’ONCE dona suport a la tasca docent del professorat pel que fa a alumnes amb greus dèficits visuals, a més d’oferir atenció directa a aquest alumnat i orientació a les famílies. La seva intervenció es concreta en tres grans àmbits: alumnat i famílies, centres i professorat, i zona educativa.