
És important que proporcionem, oferim i creem espais dins l’escola, l’aula, la biblioteca o el grup de lectura, on els infants puguin escoltar, mirar, llegir, compartir, explicar, inventar…
És aleshores quan els adults esdevenim mediadors literaris i constituïm un dels vèrtexs del triangle “amorós” que es crea entre aquest adult, la literatura i els infants, que permet el gaudi entre grans, petits i literatura.
En la xerrada posarem l’accent en la importància de la mediació literària a l’escola, l’indret per on passen els nois i noies des dels 3 als 16 anys, sense descuidar com hem d’obrir llocs pel gaudi literari de les famílies.
En la xerrada parlem de:
- Què és la mediació literària?
- A quins espais es poden crear, estones i moments, per exercir la mediació literària?
- Quines eines ens calen per dur a terme la mediació literària?
- Quines propostes literàries podem compartir amb els alumnes?
- Quina bibliografia i webs d’interès ens poden ser útils?
La xerrada va adreçada a mestres d’educació infantil, primària i secundària.
Si en voleu saber més, us ho expliquem a la xerrada 😉
Més informació:
- Web tantagora.
Índex
Xerrada
Descarrega els PDFs
Mostra
Ponent

Roser Ros Vilanova
Doctora en pedagogia, narradora i escriptora. Premi Flos i Calcat 1997, Premi Nacional de Cultura 2010. Presidenta de Tantàgora, directora literària del Flic Festival. Autora de versions de contes de tradició oral i de narracions pròpies. Creadora d’espectacles literaris de petit format. Col·labora amb artistes de diversos àmbits. Formadora de mestres, bibliotecaris, mediadors literaris.