
No hi ha dubte del paper que la música té en les nostres vides. Aquesta és un art i una ciència, tot al mateix temps; la seva naturalesa no verbal la converteix en un mitjà de comunicació universal, un estímul únic per penetrar en el nostre cos, evocar sentiments, emocions, facilitar respostes fisiològiques i psicològiques siguin quines siguin les característiques de cada individu.
La música, com qualsevol manifestació artística, és una activitat creativa. Aquesta creativitat, però, no és un atribut exclusiu dels artistes. La creativitat és una necessitat humana general i fonamental.
Des del Mètode SSM, basant-nos en els recursos sonors i musicals, es pretén facilitar l’aparició de diferents processos sensorials, cognitius, emocionals i vinculants. Promou experiències creatives que enllacen els interessos de les persones amb les seves capacitats tant físiques com intel·lectuals.
En aquesta xerrada parlem de processos d’aprenentatge, de quina és la nostra mirada i filosofia per acompanyar els i les nostres alumnes en el seu desenvolupament.
El contingut que vehicula la relació d’ensenyament-aprenentatge, ens ha de servir per a crear un bon vincle afectiu entre alumnat i professorat, però alhora per a crear un vincle positiu amb el fet d’aprendre.
En aquesta xerrada fem referència:
- Mètode SSM
- Música
- Metodologia
- Creativitat
- Processos d’aprenentatge – Aprenentatge significatiu, contextualització, etc.
- Pedagogia sistèmica (Una mica…)
Xerrada
Mostra
Ponent
En Santi Serratosa López és músic, musicoterapeuta i formador en percussió corporal.