
L’alta capacitat intel·lectual (ACI) és el nom que ens referim per englobar les persones que tenen unes característiques cognitives diferents de la resta de la població. El seu potencial intel·lectual i la capacitat per l’aprenentatge és molt superior, per això són persones que requereixen una sèrie de mesures educatives diferenciades per tal que el seu desenvolupament cognitiu i emocional sigui satisfactori.
L’escola i l’institut és un dels agents educadors més importants en la vida dels infants i joves, per aquest motiu és imprescindible que es doni la possibilitat d’atendre aquests nens i nenes amb alta capacitat intel·lectual mitjançant una intervenció educativa adequada a les seves necessitats.
En aquesta xerrada expliquem:
- Què NO són les altes capacitats? Falsos Mites
- Què són les altes capacitats?
- Quines característiques solen presentar els alumnes amb altes capacitats?
- Quins tipus d’altes capacitats ens podem trobar?
- Què és la doble excepcionalitat?
- Quan i com podem detectar un alumne/a amb altes capacitats? (Sospites, eines…)
- Quines estratègies metodològiques afavoreixen la inclusió dels alumnes amb altes capacitats?
La xerrada va adreçada a mestres i professors d‘infantil, primària i secundària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponent

Sandra Tarragó
Psicòloga infantil/juvenil i d’adults. Centre Unitat d’atenció a les Altes Capacitats (UDAC). Especialitzada en Persones amb Altes Capacitats. Títol d’Experta Universitària en Altes Capacitats. Membre del grup de treball d’Altes Capacitats (GTAC). Màster en Teràpia Cognitiva-Social i en Trastorns de l’Aprenentatge. Curs de detecció, diagnòstic i intervenció en TEA. Integratek. Diploma acreditatiu de Capacitació de psicòloga experta en l’avaluació d’altes capacitats i intervenció educativa.