
👉 La Bego està fent el doctorat i demana si podeu omplir l’enquesta següent “L’oceà et necessita: omple l’enquesta i participa en l’estudi diagnòstic de la cultura oceànica en l’àmbit educatiu”
Cal que escullis segons si ets docent de primària o secundària:
- Primària. Cultura oceànica (Mestres C2_2023)
- Secundària. Cultura oceànica (Professorat de Secundària C2_2023)
Correu electrònic de contacte: bvendrell@santgregori.org
L’oceà, a través de diversos processos que inclouen la interacció amb l’atmosfera, juga un paper clau en la regulació del clima al nostre planeta. Tot i això, encara el desconeixem enormement i ens costa copsar com les nostres vides poden afectar o es poden veure afectades per aquesta relació.
Els estralls que estem causant en l’oceà comencen a afectar les nostres vides, i ens haurien de fer entendre que hem de vetllar per preservar el bon estat de l’ecosistema aquàtic més gran del nostre planeta, perquè pot ser el millor aliat per a mitigar el canvi climàtic.
Per això cal que s’inclogui la temàtica marina dins les aules, tant de municipis costaners com de municipis d’interior. Per a apropar-nos al mar no ens ha de resultar un impediment que no hi visquem a prop: hem de cercar la connexió entre terra i mar, entre el nostre dia a dia i el mar, i ho podem fer de maneres molt diverses que explorarem conjuntament.
Per tot plegat, en aquesta xerrada, a banda d’una petita explicació teòrica, oferim una sèrie d’activitats pràctiques, algunes de les quals us convidarem a fer in situ, que permetin:
- Entendre la relació que té l’oceà amb el clima.
- Copsar algun dels efectes del canvi climàtic sobre l’oceà.
En la xerrada també oferim diferents recursos on trobar activitats pràctiques similars, senzilles i ben explicades, així com una bateria de recursos per a treballar l’oceà dins les aules… o des de la platja!
Us animem a fer des de casa alguna de les activitats pràctiques que proposem.
La xerrada va adreçada a docents d’infantil, primària i secundària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponent

Begoña Vendrell Simón
Professora d’ESO i Batxillerat a l’Escola Sant Gregori de Barcelona, on hi coordina les ciències experimentals i on ha desenvolupat i realitza un programa de Forest School. Llicenciada en Biologia i en Antropologia Social i Cultural per la UB. Postgrau tant en l’àmbit de les Ciències del Mar com de l’Antropologia i l’Etnografia i de treballar a l’Institut de Ciències del Mar com a investigadora predoctoral i realitzant nombrosos projectes de divulgació.