
En aquesta xerrada la Montse i la Carina comparteixen la seva experiència en el treball de la comunicació i el llenguatge amb l’alumnat amb TEA (alumnes amb trastorn de l’espectre autista). Ens expliquen com treballen amb aquests alumnes i com adapten la metodologia i els materials a les necessitats específiques individuals de l’alumnat.
En la xerrada ens parlen de les característiques dels alumnes amb TEA: dificultats d’interacció social, d’atenció, d’intenció comunicativa i de llenguatge. Com a docents tenim el repte d’acompanyar-los en el seu desenvolupament i aprenentatge.
Ens exposen com introdueixen els sistemes de comunicació alternatius des de les etapes d’infantil amb pictogrames per reforçar visualment el llenguatge oral.
La Montse i la Carina ens ensenyen programes per generar pictogrames i llocs on podem trobar recursos elaborats amb els pictogrames. També ens ensenyen exemples de propostes didàctiques que utilitzen a la seva escola: Contes, cançons, plafons de comunicació, horaris, fitxes…
Els pictogrames són un recurs molt útil per treballar amb els infants amb TEA, però també molt útil pels alumnes nouvinguts, pels alumnes d’infantil i cicle inicial, per treballar a l’aula d’anglès, per treballar la lectura i l’escriptura, per fer problemes i dictats muts… Les possibilitats són moltes.
Si vols afegir alguna aportació o tens algun dubte, t’animo a deixar-lo als comentaris.
Xerrada
Mostra de la xerrada
Descarrega la presentació en PDF
Ponents
- Montse Güell Pujol: Mestra d’educació especial. Mestra d’audició i llenguatge.
- Carina Gispert Bagué: Mestra d’educació especial. Psicopedagoga.