
L’Oceà té una importància cabdal per al funcionament del nostre planeta i per a la humanitat: entre d’altres, participa de manera notable en la regulació dels fenòmens meteorològics i del clima, participa en l’equilibri dels gasos atmosfèrics i en el cicle de l’aigua, modela el relleu, és font de recursos energètics i alimentaris i reservori de biodiversitat.
Tot i aquesta importància cabdal, l’exploració de l’oceà continua sent un dels grans reptes de la humanitat. L’oceà roman escassament explorat i la humanitat li està causant nombrosos impactes negatius.
En aquesta xerrada presentarem algunes propostes per a treballar temes marins a partir d’entendre el rol de l’Oceà per al funcionament planetari i per a la humanitat.
Les propostes seran aplicables per treballar amb l’alumnat des d’Educació infantil fins al Batxillerat. Seran propostes per dur a terme tant dins com fora de l’aula i promouran un treball multidisciplinari.
Pretenem oferir idees per a treballar no només l’ODS Vida submarina, sinó també d’altres ODS relacionats amb l’Oceà, i compartir recursos i contactes per a anar fent xarxa.Els oceans cobreixen la major part del nostre planeta i desenvolupen un paper fonamental en l’equilibri del clima. Per protegir-los cal conèixer, des de ben joves, els valors i recursos que ens aporten a la humanitat.
Si en voleu saber més sobre el tema, accediu a la web de l’Institut de ciències del mar.

Maleta Pedagògica: Descobrim la platja. Anna Gili
Xerrada
Descarregables
Mostra
Ponents
- Begoña Vendrell
- Anna Gili
L’Institut de Ciències del Mar (ICM) és el quart institut de recerca més gran del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) d’Espanya i el més gran dedicat a la recerca marina.
L’ICM duu a terme una recerca fronterera i fomenta la transferència de coneixement i tecnologia sobre temes relacionats amb la interacció entre l’oceà i el clima, la conservació i l’ús sostenible de la vida i dels ecosistemes marins, i la mitigació dels impactes naturals i antropogènics.