
L’alta sensibilitat en el processament sensorial és una característica diferencial, amb una base neurobiològica, present en un 20-30% de la població humana i de la resta d’espècies animals. Es tracta d’un tret determinat genèticament i heretat independentment del gènere.
El sistema nerviós d’una persona amb alta sensibilitat detecta diferències més subtils en els estímuls i processa cognitivament amb més profunditat la informació sensorial, social i emocional.
L’alta sensibilitat engloba quatre aspectes principals: sensibilitat als matisos i detalls de l’entorn, processament profund de la informació, alta emocionalitat i empatia, i facilitat per sobreestimular-se.
Diversos estudis han demostrat que els nens i adolescents PAS es veuen més afectats que la resta pels entorns negatius, però també es beneficien més que la resta dels entorns positius, com ara una criança favorable. Un infant PAS en un ambient facilitador no només pot portar una vida satisfactòria i sense dificultats, sinó que comptarà amb un gran potencial que pot aportar cohesió, profunditat i creativitat al seu entorn.
En la xerrada parlem d’aquests aspectes:
- Què és l’alta sensibilitat?
- Quines característiques presenten els alumnes amb aquest tret de la personalitat?
- Com podem identificar els alumnes altament sensibles dins de les nostres aules?
- Amb quines dificultats es troben els alumnes amb PAS a l’escola i l’institut?
- Quines fortaleses podem potenciar en aquest tipus d’alumnat?
- Quin tipus d’acompanyament pot afavorir el desenvolupament dels alumnes PAS?
La xerrada va adreçada a docents d’infantil, primària i secundària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponents



- Alba Bonmatí, Sandra Martín i Marta Torrents.
L’Associació Catalana de Persones amb Alta Sensibilitat (ACPAS) té com a missió difondre informació rigorosa sobre l’alta sensibilitat, amb dos objectius principals: millorar la qualitat de vida de les PAS i familiaritzar la societat sobre aquesta característica i tot el que implica.