
“L’alumne/a és el centre. Les decisions educatives estan centrades en l’alumnat, en el seu benestar i en els seus interessos. El/la mestre/a guia, orienta, supervisa i recondueix.”
Amb aquestes premisses, l’escola Miquel Martí i Pol comença una nova etapa l’any 2015 encapçalada per la seva directora Raquel Valle Pardeiro, qui promou una nova mirada metodològica tenint l’aprenentatge cooperatiu i la inclusió com a principals trets d’identitat.
Des del curs 2018- 2019 l’escola fa un pas endavant participant en el projecte Smart Classroom liderat per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) desenvolupant nous entorns d’aprenentatge en els que la pedagogia, l’ambient i la tecnologia estan en sintonia, també incorporant la metodologia del treball per projectes.
La nostra xerrada té com a objectiu compartir un dels projectes que es duu a terme amb l’alumnat de 5è de primària: “Què passaria si un dia desapareguessin totes les abelles del món?”
En la xerrada compartirem:
- El disseny del treball per projectes des de la perspectiva del mètode científic (Neus Sanmartin i Teresa Pigrau).
- L’estructura i tipologia d’activitats dutes a terme en el projecte.
- La metodologia emprada en el projecte.
- L’avaluació dels aprenentatges.
La xerrada va adreçada a mestres de primària.
Índex
Xerrada
Descarrega el PDF
Mostra
Ponents



- Verònica Borràs (tutora de 3r i Coordinadora de Cicle mitjà)
- Sònia Gómez (tutora de 5è curs i membre del grup impulsor STEAM)
- Jèssica Gràcia (tutora de 5è curs i Coordinadora CLIC)
L’escola Miquel Martí i Pol de Viladecans és una escola oberta i per a tothom. Mirem l’escola des de la seva globalitat, per això distribuïm els recursos, tant materials com humans, des de l’equitat. Es busca l’equilibri entre el qual es té i el que es necessita, cadascú des del lloc que ocupa. Som una escola inclusiva, i com a tal es té en compte l’aportació de cadascú per a construir entre tots un bé comú.